Fornyelsens vinde blæser i den nye LAG Nordvestsjælland.

En ny lokal aktionsgruppe er nu på plads i vores område, så innovative lokale projekter kan støttes af LAG-ordningen i perioden 2023-27. Navnet bliver LAG Nordvestsjælland, og på generalforsamlingen onsdag aften blev der valgt 12 bestyrelsesmedlemmer, hvoraf 7 er nye i forhold til den gamle LAG-bestyrelse. Samtidigt skete der en foryngelse, og kønsbalancen er nu også så tæt på 50:50 som man kan komme. Formanden for den nuværende LAG Flemming E. Larsen blev valgt som forperson for den nye LAG uden modkandidater. Den nye LAG, der omfatter Holbæk, Kalundborg, Odsherred og Sorø Kommune, forventes at have sin første ansøgningsrunde i slutningen af 1. kvartal 2023.

Stor interesse for at bidrage til bestyrelsesarbejdet

LAG-bestyrelsen skal være bredt sammensat, og derfor er den på hele 17 personer. Da kommuner og region lægger beslag på fem af pladserne, skulle der på den stiftende generalforsamling onsdag aften i Svinninge findes 12 bestyrelsesmedlemmer inkl. én forperson. Det var heller ikke noget problem. Hele 28 personer stillede op, hvilket var lidt under halvdelen af de i alt 60 fremmødte. Efter en langstrakt afstemningsproces forelå der et resultat. Lettest gik det med valget af forperson. Her var Flemming E. Larsen fra Kalundborg eneste kandidat, der stillede op. Den nuværende formand for den gamle LAG Midt-Nordvestsjælland får dermed mulighed for at stå i spidsen for en ny LAG for 3. gang.

Fire af de allerede offentligt udpegede bestyrelsesmedlemmer var ikke til stede, men ellers ses fra venstre mod højre Ingse Rasmussen, Annika Søs Alberg (suppl.), Max Møller Hansen (allerede offentligt udpeget), Carsten Ørting Andersen, Laura Sørensen, Jens Lauridsen, Antigona Krasniqi, Søren Sørensen (suppl.), Sif Orbesen, Flemming E. Larsen (forperson), Jacob Antvorskov, Heidi Broskov Sørensen, Thomas Schrøder, Helle Niewald og Marie Klintrup.

7 nye ansigter og bedre kønsbalance

Lokale borgere blev bedst repræsenteret i bestyrelsen, efterfulgt af foreningsrepræsentanter. Det er nyt i forhold til den gamle bestyrelse, hvor det var virksomhedsrepræsentanter, der udgjorde den største gruppe. Men det var ikke den eneste ændring. ”Det glæder mig at se, at så mange nye og yngre kræfter har meldt sig. Hele 7 nye er det blevet til – den ene har dog prøvet at sidde i en jysk LAG-bestyrelse. Mange fra den gamle bestyrelse havde gjort en stor indsats i mange år og ønskede derfor ikke at genopstille. I den situation er det altid lidt spændende, hvor let det bliver at rekruttere til bestyrelsen, for der er jo tale om frivilligt, ulønnet arbejde. Men den bekymring viste sig heldigvis ubegrundet. Det er også glædeligt, at vi i den nye bestyrelse får en mere ligelig kønsfordeling. Før var vi 12 mænd og 5 kvinder. Nu er vi hhv. 9 og 8. Det kan ikke blive mere lige.’, udtaler Flemming E. Larsen.

Lokal udviklingsstrategi og første ansøgningsrunde i starten af 2023

Den nye bestyrelse skal hurtigt i arbejdstøjet. Efteråret skal bruges på at udarbejde en lokal udviklingsstrategi med bred inddragelse af lokale interessenter. Den skal således godkendes af medlemmerne og sendes i høring hos kommuner og region. Strategien definerer, hvad den lokale aktionsgruppe i vores område fremadrettet skal have fokus på. Det er målet at være færdig med arbejdet 14. november, så strategien kan godkendes hos Bolig- og Planstyrelsen først i det nye år, så man er klar til at indkalde til den første ansøgningsrunde i den nye LAG i starten af 2023.

De 12 valgte fra generalforsamlingen 8.6 2022 til bestyrelsen i den nye LAG Nordvestsjælland er:

 • Flemming E. Larsen, Raklev – Foreninger (forperson)
 • Jacob Antvorskov, Vallekilde – Borgere
 • Ingse Rasmussen, Ruds Vedby – Borgere
 • Sif Orbesen, Rørvig – Virksomheder
 • Helle Niewald, Døjringe – Borgere
 • Thomas Schrøder, Vipperød – Virksomheder
 • Carsten Ørting Andersen, Sorø – Borgere
 • Antigona Krasniqi, Asnæs – Borgere
 • Marie Klintrup, Føllenslev – Borgere
 • Laura Sørensen, Kalundborg – Foreninger
 • Jens Lauridsen, Nykøbing – Foreninger
 • Heidi Broskov Sørensen, Ulstrup – Borgere

Derudover er følgende 5 allerede udpeget af offentlige myndigheder:

 • Christian Ahlefeldt-Laurvig af Holbæk Kommune
 • Kirsten Rask af Region Sjælland
 • Kristian Egebæk Mortensen af Sorø Kommune
 • Max Møller Hansen af Kalundborg Kommune
 • Morten Egeskov af Odsherred Kommune

Som 1. suppleant valgtes Annika Søs Alberg fra Svebølle, mens Søren Sørensen fra Ruds Vedby blev 2. suppleant.


Yderligere spørgsmål

Yderligere oplysning om generalforsamlingen og LAG Nordvestsjælland kan fås hos:

Forperson Flemming Engtoft Larsen, flemmingengtoft@gmail.com / 51 31 64 56

Download pressemeddelelse

Indholdet af pressemeddelelsen er til fri gengivelse.

Bliv medlem af foreningen

Vi er en åben forening, som alle over 15 år bosiddende eller arbejdende i en af de fire kommuner kan blive medlem af.
Det er gratis at blive medlem af LAG Nordvestsjælland.

Ansøgningsfrister

16. august 2024 kl. 15.00
Se udvælgelseskriterier under
menupunktet ‘Kriterier’.

Udviklingsstrategi

Vores udviklingsstrategi er meget vigtig i udvælgelsen af projekter. Læs den her.

Bliv medlem

Er du over 15 år og bor/arbejder fast i én af de fire kommuner, kan du gratis blive medlem.

Få hjælp i ansøgningsprocessen

Vores koordinatorer er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for konkret vejledning om ansøgningsprocessen eller sparring til din projektidé. Det er gratis at få vejledning.

Inden du kontakter os, opfordrer vi dig til at have læst vores udviklingsstrategi. Du finder også mange svar i Vejledningen om tilskud til LAG-projekter (i boksen ‘Lovgrundlag & Vejledninger’) fra Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

Marina Petersen

Udviklingskonsulent

Tlf: 20 60 77 91

Hverdage
9.00-14.00

Stig Andersen

Stig Andersen

Sekretariatsleder

Tlf: 20 60 77 90

Man- tirs- og torsdage
8.30-15.00

LAG Nordvestsjælland

LAG Nordvestsjælland er en forening, som gennem lokalt forankrede projekter vil bidrage til udviklingen af landdistrikterne i Holbæk, Sorø, Odsherred og Kalundborg kommune. Det gør vi ved at samarbejde bredt med områdets ildsjæle, borgere, erhvervsliv og iværksættere.

Vi er en åben forening, som alle over 15 år bosiddende eller arbejdende i en af de fire kommuner kan blive medlem af. Du kan gratis blive medlem af LAG ved at melde dig ind her på hjemmesiden.

Du kan også lære os bedre at kende ved at læse vores udviklingsstrategi.