Ugerløse Beboer- og Kulturhus

Ugerløse har de sidste 15 år været igennem en vanskelig tid. I årene efter Finanskrisen 2008-09 fremstod byen noget trist med en hovedgade, der var præget af mange funktionstømte lokaler.

I de senere år har lokale ildsjæle arbejdet hårdt på at vende udviklingen i byen – ikke mindst gennem det fælles mødested Ugerløse Beboer- og Kulturhus, der drives af frivillige.

Udviklingsindsatsen i byen har båret frugt. Gennem fælles fodslag er der de senere år blevet skabt et godt samarbejde med kommunen. 40 nye almene boliger er på vej, og Holbæk Kommune har netop udnævnt Ugerløse til fokusby.

Projektet sigter på markant at forbedre de fysiske rammer for spejderne, der bruger kulturhusets sydfløj.

At kunne gå til spejder er særligt i en mindre by som Ugerløse med godt 1.000 indbyggere et vigtigt tilbud (ud over mere traditionelle idrætsaktiviteter) for at tiltrække og fastholde børne- og ungefamilier. Spejder er kendt for at danne grobund for stærke fælles- og venskaber, der ofte rækker ud over børne- og ungdomsårene. Samtidigt er spejder en aktivitet, der bidrager til respekt og læring om naturen, modvirker den tiltagende ensomhed blandt unge og giver dem et meningsfuldt ‘analogt’ tilbud i konkurrencen med de digitale skærme og platforme.

Støttebeløb:

127.000 kr.

Kommune:

Holbæk

Projektholder:

Ugerløse Beboer- og Kulturhus

Ansøgningsfrister

16. august 2024 kl. 15.00
Se udvælgelseskriterier under
menupunktet ‘Kriterier’.

Udviklingsstrategi

Vores udviklingsstrategi er meget vigtig i udvælgelsen af projekter. Læs den her.

Bliv medlem

Er du over 15 år og bor/arbejder fast i én af de fire kommuner, kan du gratis blive medlem.

Få hjælp i ansøgningsprocessen

Vores koordinatorer er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for konkret vejledning om ansøgningsprocessen eller sparring til din projektidé. Det er gratis at få vejledning.

Inden du kontakter os, opfordrer vi dig til at have læst vores udviklingsstrategi. Du finder også mange svar i Vejledningen om tilskud til LAG-projekter (i boksen ‘Lovgrundlag & Vejledninger’) fra Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

Marina Petersen

Udviklingskonsulent

Tlf: 20 60 77 91

Hverdage
9.00-14.00

Stig Andersen

Stig Andersen

Sekretariatsleder

Tlf: 20 60 77 90

Man- tirs- og torsdage
8.30-15.00

LAG Nordvestsjælland

LAG Nordvestsjælland er en forening, som gennem lokalt forankrede projekter vil bidrage til udviklingen af landdistrikterne i Holbæk, Sorø, Odsherred og Kalundborg kommune. Det gør vi ved at samarbejde bredt med områdets ildsjæle, borgere, erhvervsliv og iværksættere.

Vi er en åben forening, som alle over 15 år bosiddende eller arbejdende i en af de fire kommuner kan blive medlem af. Du kan gratis blive medlem af LAG ved at melde dig ind her på hjemmesiden.

Du kan også lære os bedre at kende ved at læse vores udviklingsstrategi.