Præstegården Jyderup Vol. 2.0
Fortællingen om den familiedrevne præstegård er på mange måder en stor forretningssucceshistorie, der rummer best practices, socialøkonomisk ansvar, fokus på familieværdier og en virksomhed med potentiale for generationsskifte. Ejerne Pia og Lasse har på få år skabt flere end 10 arbejdspladser, og gæsterne kommer langvejsfra på grund af Præstegårdens ry for god mad i autentiske omgivelser.
Men virkeligheden ved at drive virksomhed i en (mere end 200 år) gammel firelænget bevaringsværdig præstegård i et landdistrikt med lave kvadratmeterpriser er en finansiel udfordring.
Så uanset succes, vækst og hårdt arbejde er det bydende nødvendigt at finde de millioner, der skal bruges til at renovere de bevaringsværdige bygninger – en renovering, der overstiger ejendomsværdien og som stiller banken i en tilbageholdende position. Hvad gør man så som hårdtarbejdende iværksættere?
Enten er nødt til at arbejde hårdere og tilføje flere aktiviteter inden for de egnede fysiske rammer for at skabe større økonomisk overskud til vedligeholdelse og udbedring af bygningerne eller at overveje, om ejendommen overhovedet kan facilitere en rentabel virksomhed på sigt. Altså give op – og dét nægter Lasse og Pia at gøre!
Den sidste mulighed er at fokusere på en optimering af forretningens stærkeste indtægtskilde – caféen. Caféen lukker i dag kl. 17, da de nuværende faciliteter ikke er egnede til aftenservering. Projektet har derfor til formål at udvikle og driftsoptimere caféen, så den også kan fungere som restaurant og samtidigt rumme flere besøgende til spisning. Målet er at øge omsætningen, så den øgede indtægt kan reinvesteres i en fremtidssikring af ejendommen.
Støttebeløb:
230.000 kr.
Kommune:
Holbæk
Projektholder: