Odden Bådeværft

Et centralt placeret bådeværft på havnen har i mere end 100 år været et ankerpunkt i Havnebyen. Her på matriklen er der igennem årtier blevet bygget både og sikret vedligehold af de fiskekuttere, der i sin tid fyldte havnen.

Efter et påbegyndt generationsskifte i 2018 er det nu målet at modernisere driften og forretningsgrundlaget med respekt for den levende tradition på stedet og et stærkt blik fremad på mulighederne inden for traditionelt håndværk, kundskabsbevaring og -formidling.

Alt dette vel at mærke på kommercielle vilkår, så det erhvervsmæssige aspekt af bådebyggerhåndværket bevares. Det er helt afgørende for overlevelsen af faget, at det forbliver forankret i et levende arbejdsmiljø.

Værftets forankring i markedets behov og langsigtede levedygtighed kan forstærkes gennem investeringer i udstyr og maskiner. Det er at efterstræbe af flere årsager. Dels fordi håndværket i sig selv bidrager til samfundet i form af skattekroner og ansættelser, dels fordi faget på den måde bibeholder sin magi og mystik.

Projektet vil bidrage til at skabe en arbejdsplads for stærke, men ofte utilpassede unge, og stedet vil i sig selv udgøre et maritimt uddannelsesmiljø, der kan inspirere andre – både lokalt, nationalt og internationalt.

Støttebeløb:

190.000 kr.

Kommune:

Odsherred

Projektholder:

Damgaard Bådebyg

Ansøgningsfrister

16. august 2024 kl. 15.00
Se udvælgelseskriterier under
menupunktet ‘Kriterier’.

Udviklingsstrategi

Vores udviklingsstrategi er meget vigtig i udvælgelsen af projekter. Læs den her.

Bliv medlem

Er du over 15 år og bor/arbejder fast i én af de fire kommuner, kan du gratis blive medlem.

Få hjælp i ansøgningsprocessen

Vores koordinatorer er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for konkret vejledning om ansøgningsprocessen eller sparring til din projektidé. Det er gratis at få vejledning.

Inden du kontakter os, opfordrer vi dig til at have læst vores udviklingsstrategi. Du finder også mange svar i Vejledningen om tilskud til LAG-projekter (i boksen ‘Lovgrundlag & Vejledninger’) fra Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

Marina Petersen

Udviklingskonsulent

Tlf: 20 60 77 91

Hverdage
9.00-14.00

Stig Andersen

Stig Andersen

Sekretariatsleder

Tlf: 20 60 77 90

Man- tirs- og torsdage
8.30-15.00

LAG Nordvestsjælland

LAG Nordvestsjælland er en forening, som gennem lokalt forankrede projekter vil bidrage til udviklingen af landdistrikterne i Holbæk, Sorø, Odsherred og Kalundborg kommune. Det gør vi ved at samarbejde bredt med områdets ildsjæle, borgere, erhvervsliv og iværksættere.

Vi er en åben forening, som alle over 15 år bosiddende eller arbejdende i en af de fire kommuner kan blive medlem af. Du kan gratis blive medlem af LAG ved at melde dig ind her på hjemmesiden.

Du kan også lære os bedre at kende ved at læse vores udviklingsstrategi.